Hideg sajtolás

Az olaj tárolása
9. december 2017
Olajgyartás
9. december 2017

Miért a hidegen sajtolt olajok a legegészségesebbek?

A hidegen sajtolt olaj a legősibb és a legegyszerűbben előállított "élő " növényi eredetű táplálék. Általában 35 ° C fokon sajtolják.

Olyan zsírban oldódó vitaminokat, melyek a nyers alapanyagban is jelen vannak (különösen az E vitamin), értékes telítetlen zsírsavakat és egyéb természetes formában jelen lévő tápanyagot tartalmaz, melyeket az emberi szervezet a legjobban tud hasznosítani.

Mivel az előállítása viszonylag igényes, kevesebb mennyiségű olaj állítható elő ezzel a folyamattal, mint a kémiai úton való finomítással, ezért valamivel drágábbak.

Olaj nélkül nem létezhetnénk . Az élő szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyek segítik az A,D,E,K zsírban oldódó vitaminok felszívódását. Nagy hatással van az agy, valamint az idegrendszer fejlődésére és nem utolsó sorban a szervezet legfontosabb energiaforrása.

A hidegen sajtolt olaj különleges ízét a természetes illóanyagoknak köszönheti, melyek az olajban maradnak ellentétben a magas hőfokon való sajtolássl, ahol az oldószerek és a magas hő hatására felszabadulnal az illó anyagok.

Azt azonban tudnunk kell, hogy milyen hőfokig dolgozhatunk velük, mivel a zsírsavak magas hőfokon tönkremennek és káros zsírsavak képződhetnek, az ún. transzizomerek (transzzsírsavak), melyek növelik a koleszterinszintet és ezzel megnő a szívinfarktus kockázata.

A szűz olaj ideális, uganakkor ízletes kiegészítője az egészséges, koleszterinmentes táplálkozásnak. Sem szintetikus anyagokat, sem tartósítószereket, sem pedig festékanyagokat nem tartalmaz. A szűz olaj erősíti az immunrendszert, energiaforrásként szolgál, javítja a memóriát, lelassítja a bőr öregedését, csökkenti a szívinfarktus és az érelmeszesedés kockázatát. Javítja a máj működését és fontos szerepet játszik a vesebetegségek megelőzésében.

az élet olaja - valódi szűz olaj