Olajgyartás

Hideg sajtolás
9. december 2017

Milyen fázisai vannak a szűz olaj gyártási folyamatának ?

A repceolajat a középeurópai éghajlati viszonyokhoz alkalmazkodott olajrepcemagból állítjuk elő. Az egészségre kiemelkedően pozitív hatású repcefajták a szakemberek sokéves munkájának eredményeként születtek meg.

TERMESZTÉS
Az olajrepce a mérsékelt éghajlati övezetben termesztett egyéves növény. Májusban virágzik. Ilyenkor csodálatos sárga színbe borulnak a mezők. Szlovákiában a repce vetését augusztus végén, a gabonafélék betakarítása után végzik hozzájárulva a természetes vetésforgó szabályos működéséhez.

GONDOSKODÁS
A repcéről való gondoskodás a termelők legfontosabb feladatai közé tartozik, mivel mind a szemek minősége, mind pedig a kitermelt mennyiség a termelőket minősíti.

ARATÁS
Miután a repce beért, elérkezik az aratás ideje.

SZÁRÍTÁS ÉS TISZTÍTÁS
Aratás után a repcemagok a raktárba kerülnek, ahol eltávolítják a gyomnövények utolsó maradványait és minden más szemetet. Ezt követően kiszárítják a szemeket, hogy kiváló minőségű alapanyagot kapjunk a repceolaj gyártásához.

SAJTOLÁS
A repceolajat repcemagból nyerjük sajtolással, mégpedig hideg sajtolással, melynek eredménye vitaminokban és fitoszterolokban gazdag kiváló minőségű olaj.

CSOMAGOLÁS
Utolsó lépés a friss olaj üvegekbe való töltése, ezzel útnak indul az Ön konyhája felé.

A szűz olaj ideális, uganakkor ízletes kiegészítője az egészséges, koleszterinmentes táplálkozásnak. Sem szintetikus anyagokat, sem tartósítószereket, sem pedig festékanyagokat nem tartalmaz. A szűz olaj erősíti az immunrendszert, energiaforrásként szolgál, javítja a memóriát, lelassítja a bőr öregedését, csökkenti a szívinfarktus és az érelmeszesedés kockázatát. Javítja a máj működését és fontos szerepet játszik a vesebetegségek megelőzésében.

az élet olaja-valódi szűz olaj